Video nunta – intrebari pentru cameraman

  • 6 aprilie 2015

Sunt o serie de intrebari pe care este indicat sa le puneti cameramanului inainte de a-l contracta. Punand  aceste intrebari vei putea sa iti dai seama cat de profesionist este si daca ceea ce va filma si com va filma se coreleaza cu ceea ce va doriti.

Citeste si despre Foto video nunti.

Professional HD video camera in studioCu cate camere se va realiza filmarea?

O camera nu poate sa surprinda toate aspectele unei nunti si recomandam  sa se filmeze cu doua camere. Cameramanul va avea un asistent, si recomandat este sa te asiguri ca plata partenerului se va face din pretul alocat cameramanului si nu trebuie sa platesti in plus.

Ce parat va folosi? Cameramanul nu este profesionist daca va filma cu o camera Mini-DV indiferent ce marca are aceasta. Variantele acceptate sunt camerele care inregistreaza Beta, Dvcam sau HDR.

Intreaba daca la sfarsit pe langa montaj vei primi si un material brut (tot materialul neprelucrat). Unii cameramani dau materialul brut contra unui pret suplimentar.

Insista asupra trepiedelor.  Oricat de profesionist ar fi, este foarte dificil sa filmezi din mana si sa nu existe cadre miscate sau imagini tremurate.

Insista asupra momentelor cheie: camerele nu au voie sa se opreasca deloc in timpul ceremoniei religioase.

Discuta cu cameramanul despre casete: capacitatea de stocare a casetelor trebuie sa depaseasca durata nuntii.

Asigura-te ca videograful va folosi o caseta separata pentru elementele tranzitorii ce trebuie filmate inainte de fiecare moment: inainte de ceremonie, inainte ca invitatii sa ajunga, la petrecere. Utilizarea altei casete pentru tranzitii va face ca editarea sa fie mai usoara,

Casetele camerelor nu trebuie schimbate concomitent, iar camerele nu trebuie sincronizate la minut.