Sfaturi pentru un fotograf de nunta

  • 20 aprilie 2015

Cand vorbim despre nunti ne gandim la momente memorabile, unde fiecare moment este indelung planificat si trebuie sa creeze speranta unei vieti fericite cu amintiri frumoase. Fiecare cuplu isi doreste sa arate cat mai bine in aceasta zi mareata.  Pentru un fotograf fiecare nunta este o provocare unica.

Cititi mai multe despre fotograf profesionist.

Treaba fotografului este sa poata spune intreaga poveste in cateva cadre. Dar cum facem asta? Cu abdare! Anticipam momentele. Este important sa capturam momentele si in special pe cele fericite.

Virgil-TDD-491Pntru inceput stabiliti-va rolul cu mirele si mireasa si intelegeti pe deplin ce doresc acestia. Asigurati-va ca cerintele cuplului sunt rezonabile si se potrivesc abilitatilor dumneavoastra.

Vizitati locatia nuntii. Inainte de nunta aveti grija sa vedeti toate locurile in care trebuie sa fotografiati. Acest lucru va va oferi o idee despre modul in care este dispusa lumina naturala si ce instrumente va vor fi utile pentru a fotografia.

Creati o lista cu picturi esentiale. Nu veti dori sa ratati momentele principale ale nunti precum primul dans, taiatul tortului sau furatul miresei. Discutati cu mirele si mireasa despre celelalte poze importante inclusib cele cu familia, cele din timpul petrecerii si, la fel de important, despre fotografiile dinainte de nunta.

Pentru un plus de inspiratie va recomandam sa va uitati si in reviste de specialitate poate gasiti ceva suggestiv.

Evaluati-va echipamentul si asigurati-va ca aveti o camera care sa se potriveasca, Aduceti o camera in plus echipata cu obiective diferite pentru alte tipuri de fotografii.

Folositi lentile cu unghi  larg pentru fotografii facute in spatii inguste cum ar fi fotografiile in care mireasa si domnisoarele de onoare se pregatesc.

Aduceti un trepied care sa va ajute la fotografiile formale, la fotografiile de grup si la cele de ansamblu.

Asigurati-va ca aveti iluminarea necesara dar si tot echipamentul care sa va ajute in caz contrar.

Fiti pregatiti. Orice se poate intampla in ziua nuntii. Asigurati-va ca aveti un plan de rezerva in caz ca va loviti de neprevazut.  Fiti pregatiti pentru schimbari de vreme, defectiuni ale echipamentului, invitati care nu coopereaza si schimbari arbitrare. De asemenea, nu uitati sa va interesati daca sunt momente in care nu aveti voie sa fotografiati cu blit, ca de exemplu in biserica.