Sfaturi pentru fotografii reusite

  • 24 martie 2015

Cei mai multi fotografi incepatori au tendinta de a surprinde subiectul in centrul fotografiei, Una dintre reguli este regula treimilor, care recomanda pozitionarea subiectului in unul din colturile sau marginile fotografiei, in niciun caz in centru.

Cititi si despre Fotografi profesionisti.

1
Va recomandam sa incercati sa fotografiati acelasi subiect din unghiuri diferite. Este foarte posibil sa fotografoati un obiect si acasa cand vizualizati imaginea la dimensiune completa sa realizati ca ar fi fost mai bine sa aveti aceeasi fotografie intr-un unghi diferit.

Iata cateva reguli de care va recomandam sa tineti cont atunci cand faceti fotografii:

Compozitie

Regula treimii este o regula simpla, care va ajuta sa creati o compozitie buna. Majoritatea paratelor foto au linii care impart spatiul in 9 dreptunghiuri. Indicat ar fi ca subiectul sa se afle la intersectia liniilor.

Compensare

Daca folositi un mod automat de captare a imaginii camera va decide singura expunerea, dar nu o va alege intotdeauna pe cea corecta. Utilizati butoanele pentru a seta compensarea.

Modul corect de fotografiere

DSLR-urile au doua setari de baza: S – care permite modificarea vitezei cu care se face poza si A prin care se poate hotari cata lumina poate intra in obiectiv.

Luminozitatea

Sursa de lumina poate diferentia o poza reusita de una de care nu veti fi tocmai multumiti. Atunci cand subiectul are soarele in spate si nu se poate obtine alt unghi se activeaza manual flash-ul pentru a se elimina umbrele.