Mituri despre fotografie

  • 25 martie 2015

1. O camera profesionista inseamna automat fotograf profesionist

O camera scumpa nu te face instantaneu fotograf ci posesor de aparat foto. O camera scumpa poate ajuta un fotograf sa capteze imagini bune. Sunt anumite ramuri ale fotografiei care solicita camere scumpe, dar nu toate. Sunt si alti factori care eclipseaza alegerea unei camere cum ar fi subiectul, experienta, talentul, pregatirea fotografului, restul echipamentului si resursele.

Citeste mai multe despre ce inseamna fotograf profesionist.

12. Cu cat e rezolutia mai mare cu atat e mai buna camera

Rezolutia nu reprezinta nimic, daca vune de pe un senzor mic, cum ar fi telefonul mobil, sau imaginea este miscata ori fotografia este gresita ca si luminozitate, compozitie sau subiect.

Daca fotografia e buna atat tehnic cat si artistic sunt suficienti 3-4 mega pixeli pentru un print A4 decent.

3. Un obiectiv mare face poze perfecte

Obiectivele lungi cu distante focale mari nu ajuta decat daca este neaparat nevoie de ele, adica in fotografii realizate de la distante mari, cum ar fi cele de la concerte, evenimente sportive, animale in natura, etc. Pentru alte poze obiectivele arata doar impresionant, sunt grele si costa mult, dar nu ajuta decat la egoul posesorilor care se simt mandrii de scula lor.

4. Obiectivul universal si zoomul foarte mare

Un obiectiv bun la toate nu este bun la nimic, de fapt. Este bun pentru amatori, in vacante cand vor sa faca de toate, dar in general cu  cat zoom-ul are plaja mai mica cu atat va fi mai muda calitatea imaginii.

5. Obiectivele sunt mai importante decat camera

Chiar daca sunt importante obiectivele si camera este la fel de importanta si de aceea este bine sa se faca un compromis intre calitatea camerei si cea a obiectivelor.