Idei pentru un cameraman de nunta

  • 21 aprilie 2015

Filmele de nunta  sunt considerate in topul celor mai dificile videoclipuri. Nuntile sunt pline de momente, intrarea, sarutul, primul dans  si toate acestea trebuie surprinse de cameraman.

Cititi si despre Filmare nunti.

1Faptul ca nunta are loc doar odata in viata face ca presiunea asupra cameramanului sa fie mult mai mare.

Pentru a acoperi corect o nunta este nevoie de doi cameramani si in timp ce unul filmeaza o parte din evenimente celalalt trebuie sa se ocupe de cealalta jumatate. O nunta are mai multe obiecte de interes: mirele, mireasa, familia, prietenii, tortul, decorul, si toate acestea trebuie sa fie capturate.

Indicat ar fi ca cei doi cameramani contractati sa aiba rezerve atat la memorie cat si la baterie, pentru a evita riscul de a ramane fara spatiu sau fara baterie.

Asigurati-va ca mirele sau responsabilul cu organizarea inregistreaza folosesc microfoane atunci cand tin discursurile.  Astfel va fi mult mai usor pentru cameraman sa editeze sunetul .

Este recomandat pentru cameramani sa ia cu ei doua obiective unul pentru lumina slaba si altul pentru unghiuri largi.

Nu se recomanda cresterea ISO peste 1600. Arata bine pe displayul camerei dar pe displayuri mai mari veti observa in fundal diverse pete inestetice.

Recomandat este sa filmati mai mult decat aveti nevoie, pentru ca veti fi nevoit cu siguranta sa mai taiati din film si in acest caz daca filmul nu este suficient de lung va puteti afla in situatia in care sa ramaneti cu un film prea scurt.