Fotograf profesionist – accesorii indispensabile

  • 6 aprilie 2015

De cele mai multe ori in fotografie accesoriile fac diferenta dintre imagini banale si fotografii reusite. Tocmai de aceea am ales sa va prezentam accesoriile indispensabile unui fotograf. Aceasta prezentare ar putea sa justifice si pretul de multe ori ridicat pe care un fotograf profesionist il solicita, pentru ca aceste echipamente au de cele mai multe ori preturi destul de piperate.

Cititi si despre fotografi.

11. Filtru ND si filtru de polarizare

Multi fotografi amatori considera ca orice filtru poate fi reprodus in Photoshop. Ei bine, exista doua categorii care nu pot fi reproduse in totalitate in Photoshop: filtrul ND si filtrul de polarizare. Filtrul ND ajuta la calibrarea expunerii si filtrul de polarizare elimina reflexiile si imbunatateste contrastul.

2. Acumulatorii

Este frustrant sa ajungeti intr-un loc si sa observati ca bateria aparatului s-a descaracat si nu puteti fotografia. Regula ar fi sa aveti suficienti acumulatori cat sa faceti multe fotografii.

3. Cardul de memorie

Regula de la acumulatori se aplica si aici. Recomandat este ca fotograful sa aiba spatiu dublu de stocare iar noi recomandam folosirea cardurilor class 10 potrivite si pentru video.

4. Trepiedul

Fotografii profesionisti recunosc avantajele unice ale trepiedului. Trepiedul se utilizeaza si pentru fotografiile macro, fotografii de studio, imagini necturne sau cu expunere lunga.

5. Kitul de curatare

Pentru a pastra functionarea optima a aparatului foto si a boiectivelor este necesar sa se foloseasca kit-ul de curatare eficient pe care sa va puteti baza. Ultimul lucru pe care si-l doreste un fotograf este sa i se blocheze camera sau obuectivele din cauza intemperiilor, prafului sau umezelii.

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai importante accesorii ale unui fotograf profesionist. Lista este cu siguranta mai lunga, si o vom completa in articolele viitoare.