5 idei pentru compozitii reusite

  • 20 aprilie 2015

Atunci cand un fotograf isi concepe un plan de actiune pentru sedinta foto isi traseaza in minte cateva idei de baza: fotografia cu primul sarut, primul dans, setarea camerei pentru pozele de grup, fotografii cu cuplul care sa nu para regizate, fotografii cat mai naturale, si lista poate continua. Cu mintea plina de toate aceste detalii este foarte posibil ca fotograful sa uite de compozitie.

Cititi mai multe despre fotografi de nunta.

Oana-&--Florin-0241Compozitia este inima oricarei fotografii si nu trebuie sa uitam de ea, chiar daca suntem preocupati de fotografii clare cu primul sarut sau suntem in incercarea de a organiza 30 de membrii ai familiei pentru o fotografie de grup.

Cu totii stim regula treimilor. La o nunta totul se intampla atat de repede incat nu avem timp sa compunem fiecare fotografie dupa regula treimilor, prin urmare trebuie sa avem grija doar sa nu avem compozitia exclusiv in centru. Mirele isi aranjeaza cravata? Plasati-l mai spre coltul fotografiei. Nu va faceti griji pentru treimi perfecte.

Daca observati mai multe linii care merg in aceeasi directie urmati-le. Este intodeauna ceva de fotografiat la capatul acestora. Daca fotografiati cuplul plasati-l la capatul acestor linii.

Poate fi periculos sa fotografiati tot timpul in unghi larg dar va poate ajuta la compozitie.

Ascundeti-va in spatele unui copac si fotografiati. Alegeti un colt si fotografiati din spatele lui. Facand aceasta fotografia va avea adancime si mister.

Dati context portretelor incluzand o alta persoana in fotografie. Fotografiati mireasa in timp ce se apleaca spre mire. Nuntile sunt despre relatii si este foarte bine sa le putem captura relatia in portrete chiar si atunci cand fotografiem o singura persoana.

Fiecare din aceste idei cer ceva practica si obisnuinta, dar, dupa ce ati invatat sa le realizati le veti face natural fara sa va mai ganditi. Va veti face probabil griji in continuare sa nu pierdeti primul sarut dar macar nu va veti mai face griji cu incadrarea si compozitia.