Fotograf Constanta nunta

  • 18 martie 2015

1Dupa nunta veti vrea sa va amintiti cele mai frumoase momente si atunci probabil veti deschide albumul foto sau veti pune filmuletul din acea zi. Acelea sunt amintirile voastre si pentru un fotograf sau un cameraman este important ca ele sa fie cat mai bine realizate si sa va amintiti cu placere de acele momente.

Citit si despre ce inseamna fotograf profesionist.

Fotografia inseamna practic scriere cu lumina. Atat fotograful cat si cameramanul sunt dependenti de lumina, fie naturala fie artificiala creata de ei. Chiar daca vorbim de profesionisti, acestia nu vor putea realiza imagini spectaculoase daca nu au anumite conditii.

Vedeti sfaturile noastre pentru fotografii cu compozitii reusite si idei pentru fotografii perfecte.

Fotograf Constanta nunta

In stransa legatura cu modul in care mirii vor iesi atat in film cat si in poze este machiajul si coafura. Este important ca oamenii pe care ii alegeti sa fie experti si sa faceti probe inainte pentru a va simti cat mai bine in ziua nuntii.

Cititi mai multe sfaturi pentru fotografii de nunta reusite.

Un alt lucru foarte important in ziua nuntii este timpul. Va recomandam sa va faceti un desfasurator al zilei pentru ca atat fotograful si cameramanul, cat si dumneavoastra sa va descurcati mai bine.

Pentru imaginile de interior din timpu pregatirii, este indicat sa alegeti o camera cat mai mare si mai spatioasa, cu cat mai putina mobila, pentru ca imaginile sa nu para incarcate, ci luminoase si aerisite. Daca nu aveti o astfel de camera alegeti o camera de hotel cu un decor mai special.

In ceea ce priveste sedinta de cuplu, indicat ar fi ca fotografiile sa se faca cu 2-3 ore inainte de apus, in lumina naturala, pentru ca imaginile vor avea acea luminozitate superba, parul va straluci si atat fotograful cat si mirii vor fi fericiti. Lumina naturala permite fotografului sa surprina cadre spectaculoase.

Cum sa alegeti un fotograf de nunta?

Acest aspect tine mai mult de preferintele personale si nu exxista un raspuns corect sau gresit. Stilul documentar a devenit foarte modern in ultimul timp si cu acest stil fotograful de nuta nu va da gres. El va incerca sa fotografieze nunta asa cum are loc fara sa intervina in mersul natural al lucrurilor.

Un alt stil care a devenit popilar este cel editorial. Fotograful va coordona cuplul si le va spune cum sa pozeze, si uneori cu ajutorul unor efecte profesionale va face anumite imagini sa arate ca o coperta de revista. Aceste imagini vor fi facute in mod normal dupa ceremonie si dpa fotografiile de grup. Restul fotografiile sunt facute ca un reportaj.

Consideram ca o combinatie intre aceste doua stiluri va fi perfecta pentru mai multa diversitate.

Cum va dati seama daca un fotograf este bun sau nu?

Primul lucru pe care il face un cuplu este sa cauta fotografi pe internet si sa faca o lista cu cei pe care ii considera interesanti luand in calcul urmatoarele intrebari:

Pe site fotografii au o selectie buna de fotografii de nunta? Fotografiile sunt de la aceeasi nunta sau de la nunti diferite?

Fotografiile sunt clare, blurate sau prea intunecate? In portofoliul fotografului ar trebui sa fie cele mai bune fotografii ale acestuia.  Daca fotografiile din portofoliu nu sunt de calitate atunci ar trebui sa va intrebati cum arata cele care nu au fost incluse in portofoliu.

Unde sunt invitatii in fotografii? Uneori fotografii utilizeaza si fotografiile facute in traininguri si la cursuri de fotografie pentru a isi crea portofoliul. Problema cu acesti fotografi este ca fiind la inceput exista posibilitatea de a nu putea sa reproduca fotografiile din portofoliu aflandu-se sub presiunea reala a evenimentelor. De asemenea verificati si inelele. Mirele si mireasa au verighetele?

Dupa ce ati scurtat lista, luati legatura cu fiecare fotograf. Aici puteti afla cum reactioneaza la cerintele pe care le comunicati, cat de prietenosi sunt, etc. Veti petrece foarte mult timp cu fotograful si este important sa va intelegeti cu el si sa empatizati. Daca sunteti multumit de discutia avuta puteti programa o intalnire.

La aceasta intalnire puteti solicita un album intreg de la o nunya. Este mai simplu sa determinati calitatea fotografului privind fotografiile de la o nunta decat cateva imagini selectate de pe site. Ideal ar fi sa va uitati la doua sau trei nunti.

Intrebati fotograful de cand lucreaza si la cate nunti a fost. De asemenea este bine sa stiti si ce echipament are. Ar trebui sa va spuna ca va avea cel putin doua camere cu el.

Intrebati fotograful ce se va intampla daca din divesre motive nu va putea ajunge la nunta. Sunt si fotografi care lucreaza in parteneriat si daca ei nu pot ajunge va fi intotdeauna cineva care sa ii acopere. Ultimul lucru pe care il doriti este ca fotograful sa va sune in seara dinaintea nuntii si sa va spuna ca nu va mai putea veni.